Leta i den här bloggen

måndag 31 januari 2011

Pannkakor till lunch eller kanske brunch

Hos oss är söndagslunchen pannkakor. Ett tips för att göra dem lite nyttigare är att ta hälften dinkelmjöl. Man kan även ha lite nyttigare fyllning/tillbehör, till exempel grönsaker; finhackad tomat, paprika, lök, babyspenat, eller vad man nu gillar, ihop med riven ost, fetaost, parmesan eller keso. Prova dig fram och se vad du gillar bäst! Den nyttigare och matigare varianten kan få vara huvudrätt med en efterrättspannkaka med sylt, socker, sirap eller vad man nu vill ha, efteråt.

Vi brukar göra amerikanska pannkakor ibland och svenska ibland för att variera oss lite. Såklart är den svenska varianten något bättre till att rulla in fyllning i, men på de tjockare amerikanska kan man lägga tillbehören ovanpå och det blir också gott.

Här kommer enklaste receptet på svenska med dinkelmjöl, ca 5-6 personer:
Blanda 2,5 dl vetemjöl och 2 dl dinkelmjöl med ½ tsk salt i en hög skål eller tillbringare. Tillsätt 4,5 dl mjölk och vispa till en jämn smet. Häll i ytterligare 4,5 dl mjölk och fortsätt vispa. Vispa till sist ner 3 ägg. Stek i stekpanna eller pannkakslagg.Lätt som en plätt (eller pannkaka)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar