Leta i den här bloggen

tisdag 30 november 2010

Överviktig? - Prova det här:

1. Tugga maten länge. Studier visar att den som tar sig tid att äta långsamt äter 10% mindre än den som äter fort. Man hinner helt enkelt känna när mättnaden kommer plus att man utvecklar hungerreglerande hormoner i större utsträckning. Genom att tugga länge bryts maten bättre ner och kan mera effektivt tas om hand av matsmältningssystemet.

2. Ät en rejäl frukost där havre inkluderas, t.ex. i form av havregrynsgröt, müsli eller havreflingor. Havre innehåller mycket fibrer, som är mättande, samt har en inflammationshämmande effekt och sänker det onda kolesterolet. Har du svårt att äta direkt när du stiger upp? Ät en frukt och vänta 1 – 1,5 timme och ät en ordentlig frukost då istället. Ta med dig frukosten och ät på jobbet eller vart du nu ska! En bra frukost håller dig mätt till lunchdags.

3. Hoppa aldrig över lunchen! Ät en ordentlig och inte för fet lunch. Fyll på med ett nyttigt mellanmål senare under eftermiddagen, obs. INNAN blodsockret hinner sjunka och den värsta hungern sätter in.

4. Middagen, däremot, kan få vara lite lättare. Har du ätit bra tidigare under dagen kommer du inte att vara utsvulten och kasta dig över maten på kvällen. En balanserad dag är det som gäller! Frukt och en kopp te på kvällen. Inga större grejer efter klockan sju.

5. Gör yoga regelbundet. Efter ett tag kommer du automatiskt att börja fundera över hur och vad du äter. Kroppen känner av att viss mat är sämre för att kunna göra yoga effektivt.

Lite yoga varje dag är mera effektivt än 90 minuter en gång i veckan; för viktkontroll, stresshantering, bättre sömn och det allmänna välbefinnandet.

Källa: www.yogatherapy.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar