Leta i den här bloggen

söndag 26 december 2010

Mellandagsyoga

Mellandagarna är som gjorda för morgonyoga! (Jo, det är säkert!) Har du turen att ha lediga dagar passar det perfekt att sova lite längre och därefter göra ett kortare yogapass. Yoga görs bäst på fastande mage, så före frukost är idealiskt. Men, vi är ju alla olika, och är du som jag och lågt blodtryck och lågt blodsocker sätter stopp för alla aktiviteter direkt när du stigit upp, så ta det bara lugnt, ät en god frukost, och en timme senare brukar yoga kännas som helt lagom.

Grejen är just att INTE göra det till en stor grej… Yoga behöver inte vara något som tar 60-90 minuter! 15 minuter är en jättebra start på dagen. Brukar du gå på yogapass, så gör de sekvenser och positioner som du kommer ihåg och tycker om. Sätt på lugn musik och tänk på andningen. Detta är en jättebra start på en ledig dag!

Men, yoga är förstås också en suverän start på en arbetsdag, om nu någon trodde något annat. Det lättaste sättet att få tid med yoga i sitt fullspäckade vardagsliv är helt enkelt att göra det direkt på morgonen. Sätt klockan en kvart tidigare och se vilken skillnad det gör för hur du känner dig resten av dagen.

Om vi gör yoga regelbundet (dvs. helst lite varje dag) kan vi oftast minska vårt sömnbehov, så den där extra kvarten tjänar du faktiskt in. I annat fall, lägg dig en kvart tidigare på kvällen. En kvart hit eller dit gör inte så stor skillnad tidsmässigt. Men en stunds yoga hit eller dit kan göra STOR skillnad för välbefinnandet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar