Leta i den här bloggen

fredag 25 oktober 2013

Det är en bra dag!


Det är en bra dag idag. Om du inte känner så, vet att du åtminstone kan förbättra den här dagen. Genom ett leende, ett vänligt ord till någon annan – eller till dig själv! – har du plötsligt gjort något litet som förbättrade.

Vad har du för tankar idag? Dina tankar påverkar nämligen hur du mår just precis nu. Och pratar vi om livet i stort kan de föra dig långt, både i positiv och i negativ riktning. Det finns ett känt internationellt ordspråk som säger ”Var försiktig med vad du önskar dig för det kan hända att du får det.” (Be careful what you wish for, lest it comes true.)

Ditt kroppsspråk och hur du andas är också viktigt. Så prova att räta på ryggen, sänk dina axlar, ta ett långsamt andetag ända ner till magen. Dra mungiporna uppåt! (Även om det känns lite konstlagt.) Lyft huvudet och blicken uppåt. Märker du någon liten skillnad i hur det känns djupt inuti dig?

Idag är en dag när du kan börja förändra något åt det håll du vill. Idag är en dag när du kan bestämma dig att göra något åt saken. (Vilken vet du bäst själv…) Idag är dagen när du kan bestämma dig för ett nytt mål, eller skriva ner några korta punkter om hur du ska åtgärda någonting du tänkt på länge. Idag kan också vara dagen när du bara är snäll mot dig själv, dagen när du inte plågar dig med negativa och begränsande tankar, utan nu genast går och gör någonting som du känner att du vill och behöver. Idag är en dag full med möjligheter! Oavsett hur dagen startade.

Vi människor är starka. Även när vi inte tror det. Vi är alla födda med en enorm styrka inombords, men ibland krävs det lite arbete för att plocka fram den. Och det är aldrig försent. Känner du inte din inre styrka just idag, så vet att den ändå finns där någonstans och att resten av den här dagen kan bli ett bra tillfälle att låta den få börja leta sig fram och växa till sig. Men du måste tillåta den.

Motgångar kan göra oss starkare. Och svagare. Vi har ett val, även om det inte alltid är lätt att se det. Vi kan göra oss till martyrer och tycka synd om oss själva. Eller kan vi ge oss lite tid att gräma oss (man behöver oftast bearbeta) och sedan bestämma oss för att gå vidare. Vi kan välja något nytt, testa spännande och oprövade vägar. Eller bestämma oss för att det gamla är okej. Men av att göra aktiva val i livet blir vi starkare.

Så vad har du för tankar just idag? Behöver du byta ut dem för att kunna känna dig gladare? Gör det i så fall. En dyster dag kan förbättras, antingen genom ljusare tankar eller genom ljusare handlingar. Du har ett val. Du kan välja att ha en bra dag!