Leta i den här bloggen

fredag 11 oktober 2013

Vegetarisk rotfruktsgryta med fetaost



Ja, vad är det som puttrar i den blå grytan idag? När höstmörkret sänker sig får jag alltid lust att baka och laga mat. Och vegetariska rätter är något av det roligaste att testa och experimentera med. Rotfrukter känns väldigt höstmysigt och de är dessutom så tacksamma att jobba med; fulla med nyttigheter och vi odlar dem här i Sverige, så det är lätt att få tag på ekologiskt och närodlat. Har man trädgård är det även lätt att odla själv. Den här grytan är superenkel att göra. Bra och billig vardagsmat!

Vegetarisk rotfruktsgryta, ca 3-4 portioner:

3-4 stora morötter
2 små palsternackor
En bit kålrot
En stor gul lök
Vegetarisk buljongtärning
Fetaost att topppa med

Skala och skär i strimlor. Lägg allt i en kastrull med 5 dl vatten plus en buljongtärning och koka tills rotfrukterna mjuknat en aning och alltihop blivit en simmig gryta. Smaka av och krydda eventuellt med salt och peppar. Servera med till exempel quinoa, ris eller couscous. Toppa grytan med rikligt med smulad fetaost.