Leta i den här bloggen

söndag 17 februari 2013

Kan man gå ner i vikt med hjälp av grönt te?


Svar ja! Grönt te har i studier visat sig ha fettförbrännande egenskaper. Det är catechinet och koffeinet i det gröna teet som står för detta. Så dricker du några extra koppar om dagen har du goda chanser att minska i både vikt och midjemått. (Bäst effekt får du förstås om du kombinerar med motion och en kost som i övrigt är hälsosam – behöver kanske inte sägas…) Grönt te effektiviserar även matsmältningen, vilket också underlättar viktminskning.

Grönt te innehåller mängder av nyttiga antioxidanter, t.ex. polyfenoler, som bekämpar fria radikaler i kroppen och därför hjälper till att hålla oss friska. Även catechinet är en kraftfull antioxidant. Dessutom innehåller grönt te både vitaminer och mineraler (A,B,E, flour och kalium). Studier pekar mot att det gröna teet motverkar hjärtsjukdomar såväl som vissa former av cancer och infektioner och även har en positiv effekt på huden, så den blir klarare och åldras långsammare.

Förmodligen får du ännu bättre resultat av vitt te, åtminstone när det gäller vikten, eftersom vitt te har än högre halt av catechin. Vitt te är dock lite svårare att få tag på i Sverige, men finns i välsorterade tebutiker.

Det finns alltså all anledning att dricka några extra koppar om dagen, men välj ekologiskt för att slippa bekämpningsmedel.

Källor:
http://www.aftonbladet.se/halsa/article11444927.ab
http://www.dietguiden.com/te.php
http://teblogg.se/2010/12/31/ga-ner-i-vikt-med-gront-te/
http://www.viktvaktarna.se/util/art/index_art.aspx?tabnum=1&art_id=9200068&sc=3019