Leta i den här bloggen

tisdag 25 december 2012

Mot nya mål 2013

God fortsättning på jul och mellandagar! Bloggen kommer att ta semester några veckor nu, och det här är en påminnelse om vad mellandagar och nyår bör användas till (bland annat), nämligen reflektion över året som gått, samt tid till att sätta nya mål för 2013.

Vad var bra och vad var dåligt under året som gick? Finns det något som går att förbättra eller som kanske bör göras annorlunda året som kommer? Det är bra att ta sig tiden att tänka över sitt liv ibland, både på vad som hänt och vad man vill ska hända nu.

Välj sedan tre rejäla mål, saker du vill ha gjorda och uppnådda under 2013. Strunta i vanliga nyårslöften, som håller i sig två veckor och som du sedan glömmer bort. Skapa istället riktiga mål med bifogad planering och skriv ner alltihop så är chansen stor att de också blir uppfyllda.

Tänk alltså ut tre viktiga saker som du vill uppnå nästa år och så skriver du ner var och en överst på varsitt A4-papper. Skriv med fetstil och stryk under. Sedan listar du punkter under varje mål med saker som du kan göra, både små och stora, och som leder till målet ett steg i taget. Bryt ner allting till mindre bitar. Tänk grundligt och se till att skriva ner så mycket som möjligt. Bra! Här har du nu tre planer att jobba med, så det är bara att sätta igång. Titta igenom dina målsättningar och planeringar inför varje ny vecka och för över någon/några av punkterna till din kalender och så jobbar du stadigt mot det som du vill uppnå. Under vägen, skriv ditt fler punkter som leder till slutmålet, allteftersom du kommer på. Låt dina planer få vara levande dokument. Bocka för och stryk allteftersom du gör klart. En bit i taget, det är så vi får saker att hända. Lycka till! Vi hörs i januari.