Leta i den här bloggen

fredag 21 september 2012

Goda vegetariska burgare


Här kommer mitt absoluta favoritrecept på vegetariska burgare. Även köttätare gillar dem.

Ca 5 burgare:

1 burk eller tetraförpackning svarta bönor, ca 380 g, väl sköljda
1 ägg
½ gul lök, hackad
1 kopp (ca 2,5 dl) ströbröd, fullkorn om möjligt, ekologiskt om möjligt
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
½ tsk vitlökspulver
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
ca 3 msk hot salsa
ca 1 tsk sambal oelek

Kör allt i mixer och forma sedan fem burgare. Grilla eller stek.

Ät dem i hamburgerbröd med grönsaker och ketchup/senap/dressing och/eller servera dem med t.ex. ris, pasta, quinoa, bulgur eller som på bilden med potatisklyftor.

Så här lätt fixar du potatiskyftorna: Klyfta potatisen och koka den i ca 4 min. Häll av i durkslag och lägg upp på bakplåtspapper på plåt eller i smörad ugnsfast form och baka i 225 C tills de börjar få gyllenbrun färg, ca 15-20 min.