Leta i den här bloggen

tisdag 20 december 2011

Ropen skalla - stressfri jul åt alla!

Jag konstaterar att tidningarna har fattat det här med att vi bör stressa NER och inte UPP inför julen. Artiklarna avlöser varandra med sunda tips:

Tänk efter vad som är viktigt för just dig i samband med julen och strunta i det som känns mest jobbigt. Strunta i julklapparna kanske? Eller köpa alla julklapparna bekvämt via Internet? Resa till värmen istället? Bara vara tillsammans och äta gott? Eller kanske inte äta ”vanlig” julmat alls, utan istället satsa på något nyttigare, kanske vegetariskt julbord? Städa mindre och mysa mera?

Och det här är ju jättebra! För när vi läser om det igen och igen, då börjar vi så småningom ta till oss och fatta att så här kan man faktiskt göra. Det finns inga regler för att man måste trilla köttbullar och lacka julklappsrim och hinna träffa precis hela släkten på tre dagar. Vi behöver inte ligga i och förbereda julfirandet à la Lina och Alva (hembiträden hos Emil i Lönneberga och Madicken) samtidigt som vi jobbar heltid, ska ut i affärerna och trängas och hinna med fem glöggpartyn, lucia på skolan och pysselkväll. Nej, mysa och slappa är fullt tillåtet. De flesta människor tycks vara stressade så det räcker ändå och mörkt är det nästan jämt, så vi behöver verkligen använda julen till avkoppling.

Andra små bra medel för att känna sig glad i vintermörkret och även stärka immunförsvaret är att intaga följande: mörk choklad, vitlök, avokado, pumpafrön, gojibär, mandel, honung och chili.

Så chilla på och satsa på en må-bra-jul i år! På ditt eget sätt! ”Because you’re worth it!”

Källa: Bl.a. halsa.msn.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar