Leta i den här bloggen

måndag 26 juli 2010

Har du inte tid att träna?

Ja, hur ska man klämma in träningstid när man ständigt stressar, arbetar hela dagen, har familj att ta hand om och ett hus i ständigt behov av städning och fix? Dygnets timmar räcker bara inte till, eller? Jodå, gör så här:

Först och främst handlar det om prioritering. För att få plats med något, får vi ta bort något annat. Har du under din stressiga dag till exempel tid att titta på TV? En timme? Två timmar? Eller hänga på Facebook? Surfa på nätet? Bra! Ta då en timme av den tiden och träna istället.

Om du inte har någon som helst tid som går att prioritera om, finns det två sätt. Det första är att bygga in smygträning. Ta alltid trappan istället för hissen eller rulltrappan. Parkera långt bort från dit du ska, så du får promenera. Eller om du åker buss, gå av en hållplats före och gå resten. Försök få in en promenad på lunchen också och planera även in lite träning medan du jobbar ifall det går. Man kan ha ”promenadmöten”. Stå upp eller promenera omkring medan du pratar i telefon. Om du måste läsa rapporter i ditt arbete, se om du kan ta med dem och läsa samtidigt som du cyklar på träningscykel eller går på ett löpband, antingen på gymmet eller hemma.

Det andra sättet är att kombinera fritidsaktiviteter. När du umgås med barnen eller med vänner, se till så ni är aktiva. Cykla, spela boll, gå och simma eller gör skogsutflykter. Man har både roligare och blir mer kreativ när man rör på sig!
Källa: Chris Widener

PS: Ytterligare ett tips är att stiga upp en timme tidigare ett par morgnar i veckan och lägga in egen tid med träning då. Promenera, jogga, träna yoga eller vad du vill. Du mår bättre hela dagen efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar