Välkommen till min blogg med tips, idéer och tankar om hälsa och välbefinnande. Jag heter Ylva Flennegård Hansen och är yogalärare och hälsoutvecklare. Vill du kontakta mig är du välkommen att maila: ylva.flennegard@gmail.com
Leta i den här bloggen
fredag 9 februari 2018
Fantastiska vegetariska burgare
Här kommer ett recept på fantastiskt goda vegoburgare. Receptet kommer ursprungligen från www.javligtgott.se som är en sida jag verkligen rekommenderar för den som vill hitta suveräna vegetariska recept. Fast i vanlig ordning så har jag ändrat lite, lite i receptet... Den här varianten blir rätt så stark (för jag gillar stark mat) och vill du ha dina burgare mildare så är det bara att minska ner på chipotlechilin. Du kan även använda vanlig chili, men chipotlen ger en speciell lite rökigare smak. Burgarna funkar också som vanliga biffar och bollar om man hellre vill ha det:
Ca 8 st
400 g Anammas sojafärs (eller annan vegofärs)
4 ägg
1 dl ströbröd, t.ex. Olda ströbröd instant majsmjöl (ta mer ifall du tycker färsen inte håller ihop)
1 klyfta vitlök, riven eller pressad
1 msk chipotle chilipeppar (ta mindre om du vill ha mildare burgare)
2 tsk oregano
300 g fetaost
1 kruka koriander
1,5 tsk kinesisk soja
svartpeppar efter smak
Sätt ugnen på 200 grader och tina vegofärsen ca 10 minuter innan du börjar. Blanda sedan alla ingredienserna och kör dem grovt i en matberedare. Forma burgare/biffar efter önskvärd storlek.
Stek på ganska hög värme i rapsolja tills de får färg på båda sidorna.
Låt dem sedan grädda färdigt ca 15 minuter i ugnen.
Ät och njut! Godare vegoburgare/biffar än så här går inte att få!
Källa: http://www.javligtgott.se