Leta i den här bloggen

fredag 22 september 2017

Min kropp är mitt tempel

"My  Body is my Temple"



Du har förmodligen hört uttrycket förut eftersom det är ganska känt. Men hur ser du själv på din kropp? 

På Twitter hittade jag följande: "Min kropp är mitt tempel, men det är ett sådant där förfallet asiatiskt tempel där aporna hoppar omkring och skiter överallt." Och så kan man ju också se det med glimten i ögat. För det var väl ett skämt eller...

Jag ser också min kropp som min hemvist, där jag bor under den här livsresan. Och då vill jag inte bo i ett ruckligt och fallfärdigt gammalt tempel där aporna skiter. Det är därför jag tränar yoga, mediterar och ser till att sova tillräckligt samt att även vara medveten om vad jag stoppar i munnen. Jag försöker sköta mitt tempel helt enkelt. 

Vi är ju vad vi äter, sägs det, och det stämmer väl till viss del. Men vi är också vad vi tänker och vi är också vad vi gör. Och under alla omständigheter så har vi själva kontroll till ganska stor del. Även när vi är trötta eller sjuka kan vi göra vårt bästa för att hålla ordning i templet så gott det går efter omständigheterna. Även i ett tempel fullt med skitande apor kan man försöka att köra ut dem, torka upp och stänga igen så de inte kommer tillbaka. Man gör så gott man kan. Man städar i sitt tempel. Och hösten är väl en bra tid för det, för att ta itu med träning, bättre kosthållning (kanske en juicefasta!) och inte minst städa upp bland tankarna. Rensa ut sådant som vi inte längre har någon nytta av. Ersätta med det som är rent, fräscht och förbättrar vardagen. Samtidigt ska man självfallet få unna sig saker. Ibland! Men inte allting alltid. Livet blir helt enkelt så mycket enklare när templet fungerar.